Voluntariat - Corul Naţional de Cameră “Madrigal- Marin Constantin

31.10.2017 08:49

 

Eşti pasionat de muzică şi cultură şidoreşti să te implici în activităţi de cercetare în aceste domenii? Corul Naţional de Cameră “Madrigal- Marin Constantin”, cel mai apreciat ansamblu coral profesionist autohton, organizează un stagiu de voluntariat în perioada 15 noiembrie 2017 – 15 februarie 2018.

Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, iar în palmaresul ansamblului se află peste 4100 de concerte și evenimente, susținute pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. Corul Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” este etalonul muzicii corale camerale din România, cu un repertoriu vast, care se întinde de la renașterea europeană și creația bizantină la creația contemporană românească și universală.

Cu ocazia aniversării a 55 de ani de la înfiinţarea formaţiei corale, Corul Naţional de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” plănuieşte să realizeze o istorie în documente și mărturii, proiect în care ne dorim să îi implicăm pe studenții voluntari ai Factultății de Istorie prin activități de tipul:

-        documentarea în arhive şi biblioteci privind istoricul Corului Madrigal;

-        receptarea şi valorificarea istoriei orale prin interviuri realizate cu foştii artişti lirici ai Corului Madrigal;

-        redactarea de articole despre rolul Corului în societatea românească;

-        selectarea și organizarte arhivei foto a ansamblului;

Beneficiile implicării studenților:

-        contract de voluntariat, conform legislației în vigoare

-        interacțiunea directă cu o instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale

-        recunoașterea calitatății de contributor în cadrul cercetării (recunoașterea oficială a participării în cadrul documentului final)

Până pe 10 noiembrie 2017 trimite CV-ul tău și câteva rânduri în care să ne spui de ce ai vrea să faci parte din echipă pe adresa de email: cristi.verziu@yahoo.com

Având ca obiectiv principal crearea unei istorii exhaustive a corului, ar fi extrem de valoroasă implicarea studenţilor voluntari, pentru realizarea de interviuri în vederea recuperării unei părţi esențiale a istoriei corului, cea păstrată în memoria foștilor membri Madrigal. Interviurile, coroborate cu cercetările în arhive şi biblioteci vor da naştere, într-un final, unei valoroase cronologii a Corului Madrigal.